Home Trčanje Rezultati utrka Po 20. put otrčana utrka na vrh Ivanščice

ČORBA I ŽUPANIĆ NAJBRŽI
Po 20. put otrčana utrka na vrh Ivanščice

37
0

U organizaciji Trkačkog kluba Ivančica Ivanec, u subotu je održana jubilarna 20. međunarodna brdska utrka Ivančica 2012. u spomen na Milana Cahuna kao dio manifestacije Dani grada Ivanca.

NW_MgDirekt2

Po sunčanom vremenu, napornu utrku na 13 kilometara dugoj relaciji od Ivanca do planinarskog doma istrčalo je 48 trkača. Pobijedio je Ivan Čorba iz TK Marathon 95 s vremenom 1:10:34, drugi je Zvonko Artić iz AK Veteran, a treći Josip Jakop iz domaćeg TK Ivančica.

Među atletičarkama najbolja je bila Valentina Županić iz TK Marathon 95 s vremenom 1:20:42, druga je Božica Horvat iz AK Međimurje, a treća Jagoda Goršić iz TK Zrinski Novatec.

Organizator je pobjednike kategorija nagradio medaljama, a posebne nagrade dodijelio je najmlađem trkaču Teodoru Mlinariću i najstarijem Vilimu Papu članovima TK Marathon 95.

Završetak dodjele obilježili su Stjepan Dubovečak iz USR Lepoglava i Josip Matišić iz TK Ivančica koji su dobili posebno priznanje kao jedini trkači koji su Ivančicu istrčali po 20. puta što u brojkama iznosi samo za ovu trku 260 km kroz 20 godina ne računajući i treninge.

Start utrke označila je dogradonačelnica grada Ivanca Jasenka Friščić koja je na vrhu zajedno s gospođom Verom Cahun, suprugom Milana Cahuna u čiji spomen trka otrčana, podijelila nagrade.

Uz fini ručak i ugodno druženje trkači su se 20. puta oprostili od vrha Ivančice te zakazali ponovno druženje na jubilarnoj 21. međunarodnoj brdskoj utrci “Ivančica 2013.” sljedeće godine na istom mjestu.

 

Više fotografija i rezultati

Autor: Ivan Borovečki

(37)

Vrijedi pročitati