Z BAZENA V BLATO :)

Najava Kros triatlona Minerva – Varaždinske Toplice

Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg izdanja Kros triatlona u Varaždinskim Toplicama i ove će godine ova utrka biti Otvoreno prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu. Discipline su sprint i supersprint kros triatlon.

Ovaj kros triatlon počinje plivanjem u bazenu. Prošle je godine zbog remonta vanjskog bazena staza plivanja bila skraćena i plivalo se u unutrašnjem bazenu, a ove bi godine sve trebalo biti spremno za plivanje vani. Nakon plivanja slijedi dionica vožnje brdskim biciklom po okolnim šumama. Vozi se šumskim makadamskim cestama, a jedan dio je po zemljanom putu koji je prošle godine bio poprilično blatan. Biciklistički dio utrke ima nekoliko ozbiljnih uzbrdica i nizbrdica. Nakon bicikla i trčanje je šumsko – šumske staze i stazice. Obavezna oprema za ovu utrku je brdski bicikl i naravno biciklistička kaciga.

Nastupiti mogu svi, domaći i strani natjecatelji, kao i natjecatelji bez licence Hrvatskog triatlon saveza. Apsolutne pobjednike utrka nagradit će Matis Adria, tj. Felt bicikli.

Utrka se održava u subotu, 5. svibnja 2012, a organizator utrke je Triatlon klub Međimurje. Program cijelog događanja pogledajte u raspisu utrke.

Vidimo se!

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz