TRIATLON A LA WILD...

Uspješno održan 4. Divlji triatlon Prelog

Protekle je nedjelje u organizaciji DŠR Sportikus iz Preloga održan četvrti po redu Divlji triatlon, supersprint distance. U bitno brojnijem izdanju od dosadašnjih okupilo se 37 natjecatelja, većinom rekreativaca, od koji su se neki po prvi put okušali u triatlonu i ako je suditi po njihovim reakcijama – oduševili se!

Sparno vrijeme od ranih jutarnjih sati nije obeshrabrilo natjecatelje, kao ni njihovu brojnu podršku i “logistiku”, da se okupi oko cirkovljanske šoderice i otprati u start svoje triatlonce. Biciklistička dionica vozila se na relaciji šoderica – Otok, a trčalo se na samom nasipu jezera.

375 metara plivanja prvi je završio Denis Pleše član TK Zrinski Novatec Zagreb koji je svoju prednost održao i na 10 km bicikla, te 3 km trčanja i time prvi ušao u cilj nakon 30:09 min. Samo 5 sekundi nakon njega u cilj je ušao Igor Goričanec, član TK Međimurje. S vremenom od 31:27 min treći je završio utrku Martin Štefan, TK Trimax, Zagreb.

Od ukupno šest žena koje su sudjelovale najbrža je bila Jasmina Ilijaš članica TK Marathon 95 iz Varaždina vremenom 35:15 min, ispred Lidije Levačić, AK Međimurje – 41:10 min i Mirele Režek – 42:25 min.

Nakon završetka natjecateljskog dijela, druženje i proglašenje najboljih nastavilo se u Nautičkom klubu Labud u preloškoj marini, gdje su okupljeni zahvaljujući sponzorima: Grad Prelog, DG Sport, Zagrebačka pivovara, Trgovina Beciklin, Mesnica Kiš i Verli uživali u odličnom roštilju i rashlađenim pićima po želji.

Organizatori su bili pozitivno iznenađeni brojem sudionika što govori dovoljno o sve većoj popularnosti triatlona, kao i njegovih pojedinačnih disciplina, što trčanja, biciklizma ili pak plivanja, koje se sve više prakticiraju kao rekreacija i zdrav način života. Zbog toga je pohvalno da se organiziraju ovakvi lokalni sportski događaji i iz godine u godinu dobivaju na brojnosti. Pohvale organizatorima na uspješno održanoj utrci i veselimo se 5. Divljem triatlonu sljedeće godine!

Više o ovom događaju na Facebook stranici organizatora.

 

 

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz