DUBROVNIK NA KARTI MULTISPORTA

Usprkos ružnom vremenu uspio prvi Dubrovnik Aquathlon

Start je bio kako je i planiran u 17.00, ali je zbog vremenskih uvjeta skraćena i malo modificirana plivačka ruta koja je iznosila oko 500 metara, nakon nje tranzicija i trkački dio prema planu, s dužinom trčanja 5000 m.

 

Natjecatelji iz raznih krajeva RH, te natjecatelji iz Crne Gore, Srbije i BiH, spremno su prihvatili promjene i s oduševljenjem sudjelovali u cijelom programu.

Ukratko o pobjednicima – ukupni pobjednik bio je Toni Elezovic TK Split, a pobjednica Maja Bonačić, Tk Swibir. Druga mjesta, ukupno, Jakša Diklić, TK Dubrovnik i Jelena Tomašević, Tk X Herceg Novi. Treća mjesta ukupno, Marija Hanzijer iz Dubrovnika i Ivan Gobin, TK Zadar

aquathlon_26

Ukupno prijavljenih do starta je bilo 59, ali na licu mjesta se 44 natjecatelja odlučilo natjecati. Maloljetnim sudionicima je bilo skraćeno zadovoljstvo radi sigurnosti u moru, nismo htjeli riskirati pa smo odlučili da ipak manji natjecatelji, dakle mlađe dobi, ne idu u more, već da ukoliko žele odrade samo trčanje 5 km, što ih je nekoliko i odradilo uspješno.

Plivalo se po jakim valovima, vjetru i kiši ali more je bilo skoro 22C i toplije od zraka. Na izlasku mora su natjecateljima pomagali članovi Dubrovnik Triatlona i volonteri. Za slučaj nezgode na raspolaganju je bio team od desetak ljudi iz Crvenog križa.

Tranzicija je bila malo teža po kiši, ali je trčanje zato bilo jako dobro i ugodno bez kiše. Ruta trčanja je bila od Ploča do Sv. Jakova pa do Vile Šeherezade, pa opet do Sv. Jakova (podkrug) s ciljem na Pločama – ukupno 5 km.

aquathlon_52

Hvala organizacijskom partneru DU Motion, pod direkcijskom palicom Alena Boškovića, s kojim je ostvarena fantastična suradnja koja je pridonijela dobrom ukupnom rezultat cijele utrke, od priprema pa sve do kraja. Tu su naravno i članovi Dubrovnik Triatlona, a među njima Stijepo Ljubimir, Made Žeravica, Enis Hrustić, Ivo Dadić i Daniel Marušić koji su pripomogli da je utrka odrađena kvalitetno, natjecatelji zadovoljni, svi na sigurnom (i na suhom), i svi su rekli doći opet iduće godine!

Dubrovnik je napokon na karti hrvatskog i svjetskog multisporta!

Svi rezultati dostupni su na www.racecollector.com

Foto album: https://goo.gl/photos/hG6RQV2ULd2Ny5AR8

Daniel Marušić, Dubrovnik Triatlon
Foto: Foto ADRIA

Nema postova za prikaz