VIŠE OD 300 SUDIONIKA

Zagreb domaćin Prvenstva Balkana u triatlonu

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Turističke zajednice Grada Zagreba, u glavnom hrvatskom gradu održat će se 18. i 19. srpnja 2015. godine Prvenstvo Balkana u triatlonu. Očekuje se nastup više od tri stotine triatlonki i triatlonaca iz deset država jugoistočne Europe.

Prvenstvo se održava na zagrebačkom Jarunu, a domaćin je Zagrebački triatlon savez. Značaj Prvenstva Balkana leži i u činjenici da se na njemu osvajaju važni međunarodni bodovi koji na kraju vode najuspješnije triatlonce i na Olimpijske igre u Brazil 2016. godine. Ovo je prvi put u posljednjih deset godina da je Zagreb domaćin jedne ovako velike triatlonske manifestacije, a želja je organizatora da Prvenstvo Balkana bude tradicionalno ugošćeno upravo u gradu podno Sljemena.

– Prvenstvo zemalja jugoistočne Europe predstavlja natjecanje koje će okupiti sve uzrasne kategorije u disciplinama sprint i supersprint triatlon – najavljuje Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlon saveza. Značaj ove velike sportske manifestacije leži u činjenici da će Zagreb okupiti izniman broj triatlonaca na jednom mjestu radi natjecanja, te u brojnim dodatnim sportskim sadržajima, poput razvojnih kampova, koji će se također održavati za vrijeme Prvenstva Balkana u glavnom gradu Hrvatske.

– Kampovi su namijenjeni prije svega najboljim sportašima, različitih elitnih i dobnih skupina iz regije, a s ciljem da se kroz cijeli niz seminara, radionica, treninga i predavanja još više nauči i unaprijedi triatlon kao najbrže rastući sport današnjice – ističe Pavliša, napominjući da je cilj ovakvih druženja, osim razmjene mišljenja i usavršavanja, svakako i promocija Zagreba, kao grada domaćina.

Održavanjem Prvenstva Balkana u Zagrebu 18. i 19. srpnja glavni se hrvatski grad vraća na međunarodnu kartu velikih triatlonski manifestacija, s ciljem da takva sportska okupljanja postanu tradicija i u ovom dijelu Europe.

Više informacija o utrci pronađite na Facebook stranici

Prijave

Autor: PR

Nema postova za prikaz